Kezdőlap » Egyházi hírek » Kassai Lajos az idei Maitréja ünnepség vendége

Kassai Lajos az idei Maitréja ünnepség vendége

Maitréja ünnepséget tart A Tan Kapuja Buddhista Egyház december 22-én. Az ünnepség szertartását követően Kassai Lajos íjkészítő mesterrel, a modern kori lovasíjászat megteremtőjével beszélget A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Mireisz László.

A Tan Kapuja Maitréja szobraHagyományos év végi ünnepségünket, az eljövendő világkorszak Buddhája, Maitréja (szeretet) tiszteletére tartjuk meg minden év decemberében, a téli napforduló körüli időszakban. Maitréja alakját a szeretet köti össze a karácsony ünnepével; az évnek ebben a szakában, a téli napforduló környékén fordítsuk figyelmünket erre az egyetemes, világot összetartó erőre, mely segít kikerülnünk a sötétségből.

Az ünnepség keretein belül fellép A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola sakuhacsi (japán bambuszfurulya) csapata, majd az ünnepi szertartást követően Kassai Lajos íjkészítő mesterrel, a modern kori lovasíjászat megteremtőjével beszélget A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, Mireisz László.

Ebben az évben is nagy szeretettel várjuk minden kedves Barátunkat, a közösségek képviselőit, a buddhista gyakorlókat és az érdeklőket A Tan Kapuja Buddhista Egyház Szertartástermébe.

Időpont: 2018. december 22. szombat 17.00 órától

Helyszín: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme (1098 Budapest, Börzsöny u. 11.)

AZ ESEMÉNYT ÉLŐBEN KÖZVETÍTJÜK HONLAPUNKON.
https://www.tkbe.hu/live

Az ünnepség programja:

17.00 – 18.30: Szertartás

18.30 – 19.00: szünet

19.00 – 20.30: Kassai Lajos és Mireisz László beszélgetése

A belépés díjtalan!

Szeretettel várunk mindenkit!

A szervezők kérik, hogy aki tud, hozzon sós vagy édes süteményeket, amelyek a szünetben és az ünnepség végén a büfében tálalásra és közös elfogyasztásra kerülhetnek.

Kapcsolódó

Egyházi hírek

Dharmanap A Tan Kapuján

Augusztus 11-én, vasárnap reggel 8 és este 8 között Dharmanap-ot rendez A Tan Kapuja Buddhista Egyház és A Tan Kapuja Buddhista Főiskola. Az egész napos rendezvényen elméleti előadások, beszélgetések, szertartások, ülő- és mozgásgyakorlatok, zen művészeti foglalkozások, gyerekfoglalkozások, valamint meditációs koncert várják az érdeklődőket A Tan Kapuján.

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,