Kezdőlap » Egy százalék

Egy százalék – 2024

Köszönjük, hogy adója 1%-ával a Tan Kapuja Buddhista Egyházat támogatja. Technikai számunk: 0255Az állampolgárok az idei évben is felajánlhatják személyi jövedelemadójuk 1%-át valamely egyháznak, további 1%-át pedig társadalmi szervezeteknek, alapítványoknak és felsőoktatási intézményeknek.

Minden évben a rendelkező nyilatkozaton alapítványok és felsőoktatási intézmények esetén a kedvezményezett adószámát, egyházak esetén a technikai számot kell feltüntetni. A rendelkező nyilatkozatot többféleképpen lehet csatolni az adóbevalláshoz – fontos, hogy a rendelkező nyilatkozatot külön, az adóbevallási nyilatkozattól függetlenül is lehet postázni a NAV-nak május 20-ig –, ezért kérjük minden kedves barátunkat, hogy alaposan tájékozódjon a lehetőségekről, nehogy formai hiba miatt a felajánlás érvénytelenné váljon.

Tisztelettel tájékoztatjuk valamennyi kedves barátunkat, hogy Egyházunk javára 2023-ban, 33 566 felajánló 290 239 337 Ft-ot, Alapítványunknak 3 392 805 Ft-ot, Főiskolánknak 2 578 298 Ft-ot, a Dhammapada Alapítványnak pedig 272 865 Ft-ot ajánlottak fel magánszemélyek az adójukból.

Ezen a videón megtekinthető, hogy mire fordítjuk a felajánlott 1%-okat. Köszönjük, hogy adójuk 1%-ával támogatják A Tan Kapuja Buddhista Egyház munkáját!

FIGYELEM!!

Ha valaki jövedelme oly kevés, hogy nem kell személyi jövedelemadót fizetnie, az adóbevallásában ekkor is rendelkezhet az 1%-os, egyházaknak nyújtható adófelajánlásról. Ugyanis MINDEN egyházi egyszázalékos felajánlás után az állam kiegészítő támogatást nyújt. Ezt a támogatást viszont az egyházak között a felajánlók számarányában osztja szét az állam, függetlenül attól, hogy az egyszázalékos felajánlás – ez esetben – csak nulla forintot jelent.

Akinek a NAV készíti el az adóbevallását, az is rendelkezhet az 1+1%-os adófelajánlásról, hiszen ezt az adóhivatal nem teszi meg helyette! Ez esetben is a felhívásunk legalján megadott, a NAV megfelelő oldalára mutató hivatkozásban tájékozódhatsz a felajánlás „formájáról”.

Kedves Barátunk!

Ha vallási Közösségeink, Főiskolánk, Alapítványunk működésében megtestesülő céljainkkal azonosulni tudsz, tisztelj meg minket bizalmadat tükröző támogatásoddal. Ha családtagjaid, ismerőseid körében is találsz támogatókat, kérünk, ismertesd meg velük Egyházunk technikai számát, és Főiskolánk illetve Alapítványunk adószámát. Ezúton is köszönjük, ha érdemesnek tartasz minket megtisztelő támogatásodra!

Mireisz László

az Egyházi Tanács vezetője

A Tan Kapuja Buddhista Egyház technikai száma: 0255

A Tan Kapuja Buddhista Alapítvány adószáma: 18038251-1-43

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adószáma: 18232132-2-43

A Dhammapada Alapítvány adószáma: 18252350-1-43

Az 1+1 %-os adófelajánlás formájáról és lehetőségéről a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ezen oldalán lehet részletesen tájékozódni az 1+1 százalék „rovatban” – szinte legalul:

https://www.nav.gov.hu/szja/szja

Illetve ezen a linken is tájékozódhatnak:

https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek