Kezdőlap » Intézmények » Dhammapada Alapítvány

Dhammapada Alapítvány

A Dhammapada Alapítvány 2004 őszén azzal a céllal alapíttatott, hogy létrehozza és működtesse az öregek tanítása, a théraváda tradíció szerinti első magyarországi buddhista kolostort, és ennek működésére alapozva hitelesen jelenítse meg a Magyarországon mindeddig csak hírből ismert hagyományt.

A Dhammapada Alapítvány szándéka szerint több olyan közhasznú tevékenységet kíván folytatni a kolostor megalapítása mellett, amely meggyőzően közvetíti a buddhizmus szellemiségét. Ezek közül csak címszavakban kiemelve a legjelentősebbeket:

  • a 2600 éves buddhista hagyomány autentikus megőrzése, a hely és a kor követelményeinek megfelelő honosítása;
  • a buddhizmus szent könyveinek tanulmányozása és oktatása segítségével nevelés, képességfejlesztés, ismeretterjesztés;
  • természetvédelem, állatvédelem a buddhista erkölcsi tanítás gyakorlati alkalmazása révén;
  • a hagyományos buddhista módszerek, elsősorban a meditáció, valamint a csoportos és magányos elvonulások eszközrendszerének felhasználásával a lelki egészség megőrzése, a társadalmi összetartás erősítése.
  • Az Alapítvány kifejezett szándéka, hogy egy erdei szerzetesi (dhutanga) kolostort hozzon létre a tiszteletreméltó Ácsán Cshá nevével fémjelzett thai átadási vonalon Ácsán Szumédhó mester szellemi mentorálásával.

A Dhammapada Alapítványt az alábbi számlaszámon lehet támogatni:

11707024-20453400-00000000

Amennyiben adója 1%-ának felajánlásával szeretné támogatni az alapítvány, ez esetben a Dhammapada Alapítvány adószámát kell feltüntetnie az adóbevalláshoz tartozó, az 1 % felajánlásáról rendelkező nyomtatványon. A Dhammapada Alapítvány adószáma:

18252350-1-43