Kezdőlap » Egyházi hírek » Megjelent a 2022-es Keréknyomok

Megjelent a 2022-es Keréknyomok

Már kapható A Tan Kapuja Buddhista Főiskola kiadásában 2006 óta megjelenő, Keréknyomok című orientalisztikai és buddhológiai folyóirat legújabb száma.

A Keréknyomok 2022-es száma tíz írást tartalmaz. A Tanulmányok blokkban olvashatunk a buddhista közgazdaságtanról, az anátman témakörérõl és a mindfulness hagyományos gyakorlatáról. A Visszaemlékezések blokkban Bethlenfalvy Gézától búcsúzunk egy életrajzi bemutatással, illetve öt kapcsolódó cikkel a tibeti, mongol és nepáli buddhizmus területérõl. A Recenziók blokkjában ismertetést kapunk a közép- és dél-ázsiai hunok kutatásának legújabb eredményeirõl egy nemrég megjelent forrásgyûjtemény alapján.

A kiadvány megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában, az alábbi linken:
https://webshop.tankapujakiado.hu/termek/kereknyomok-14-637225d839ef8000…

A Keréknyomok 14. számának ünnepélyes bemutaójára 2022. december 5-én 16:30-tól kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartástermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Kapcsolódó

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,

Egyházi hírek

Menedékvétel májusban A Tan Kapuján

2024. május 23-án 20 órától – az idei Vészák ünnepséget követően – Menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületében, a Vadzsrajána teremben (a Főiskola épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u.