Kezdőlap » Egyházi hírek » Megjelent: Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett…

Megjelent: Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett…

A Tan Kapuja Kiadó gondozásában, megjelent a Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról c. könyv.

A kiadó Kelet Kincsei sorozatának első kötetéről készítői (fordítás és kommentárok), Agnidatta és Gópála (Farkas Attila Márton és Tenigl-Takács László), így írnak:
„Patandzsali Jóga-szútrája nem „jógakönyv”, hanem a spiritualitás vallások és kultúrák feletti, egyetemes összefoglalója.
Továbbá meditációs szöveg, nem puszta leírás.
30 év után újra fordítva megpróbáltunk egyfajta „klasszikus” egzegetikai művet alkotni, melyben a szövegfejtés legtöbb eszközét alkalmaztuk: filológiai analízist, etimologizációt, hermeneutikai fejtegetést, más tanításokkal való összevetést, irodalmi párhuzamot.
Közöljük a mű eredeti, szanszkrit szövegét is, hogy a mellékelt nyelvtani útmutatások segítségével akár saját értelmezésekre, megfejtésekre is vállalkozhasson a merészebb olvasó.
A buddhizmus iránti elkötelezettségünk miatt régi buddhista rendi neveinket tüntettük fel.”

Jóga-szútra – A Patandzsalinak is nevezett Ananta tanítása a tudat leigázásáról c. könyv megvásárolható A Tan Kapuja Kiadó webshopjában.

A kötet ünnepélyes könyvbemutatójára június 2-án 18 órától kerül sor A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartástermében.

Kapcsolódó

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,

Egyházi hírek

Menedékvétel májusban A Tan Kapuján

2024. május 23-án 20 órától – az idei Vészák ünnepséget követően – Menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületében, a Vadzsrajána teremben (a Főiskola épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u.