Kezdőlap » Egyházi hírek » Megjelent Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból című könyve

Megjelent Tenigl-Takács László: Ébredés a szavakból című könyve

A Tan Kapuja Kiadó gondozásában Ébredés a szavakból – Társalgási útikalauz (nem csak) buddhistáknak címmel megjelent Tenigl-Takács László – A Tan Kapuja Buddhista Egyház egyik egykori alapítója, A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója – könyve.

A könyv a kiadó A Tan Kapuja tanítói sorozatának ötödik köteteként látott napvilágot.
Az Ébredés a szavakból – Társalgási útikalauz (nem csak) buddhistáknak megvásárolható A Tan Kapuja webshopjában, erre a linkre kattintva.

Bővebben a kiadványról:
„E könyv „útikönyv”, ami a buddhista szemléletű kommunikáció módszertanába kísérli meg elkalauzolni az olvasót. Gondolatmenete abból a régi megfigyelésből indul ki, miszerint elménk folyamatosan tudat-tartamokat, képzeteket gyárt, emlékeken rágódik, a jövőn ábrándozik, vélt önmagával beszélget. És természetesen ezen a módon próbál befolyásolni másokat is.

Ha őszintén magunkba nézünk, be kell, lássuk, életünk legnagyobb részét nem az „anyagi” világban, hanem saját magunk vagy egymás tudatában töltjük, s ebben igen csekély szerepet kap a valódi egyetértés. Fogalmak, prekoncepciók falai közé zárva élünk, s ezzel elvesztjük saját magunk és a világ megismerésének lehetőségét. Művemben – a magam szerény módján – a keleti meditációs kultúra szemszögéből próbálok felvázolni egyfajta kiutat, „felébredést” a szavak álomvilágából.”

A könyv bemutatójára a 2023-as őszi/téli Hétfő Esték A Tan Kapuján sorozat december 4-i eseményén kerül sor.

Kapcsolódó

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,

Egyházi hírek

Menedékvétel májusban A Tan Kapuján

2024. május 23-án 20 órától – az idei Vészák ünnepséget követően – Menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületében, a Vadzsrajána teremben (a Főiskola épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u.