Kezdőlap » Egyházi hírek » Megújul A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola épülete

Megújul A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola épülete

A 30 éves Tan Kapuja történetének talán eddigi legnagyobb fejlesztését kezdte meg az 2020-as őszi napéjegyenlőségkor, szeptember 22-én. Ezen a napon elkezdődtek A Tan Kapuja Buddhista Egyház irodájának, gyakorló termeinek, a Buddha FM stúdiójának, konyhának, ebédlőnek és természetesen A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tantermeinek is otthont adó, Csengettyű utcai volt kollégium bontási, megerősítési és ráépítési munkálatai.

A keleties jellegű, kimondottan impozáns új főiskolai és egyházi épület terveit az Art1st Design Studio Kft. készítette Taraczky Dániel vezetésével. A kivitelezést a Bauinvest Kft. végzi Barta Gerő vezetésével.
 
A munkálatok a tervek szerint egy évig tartanak, így a Főiskola 31. évfolyama előreláthatólag már az új épületben kezdheti meg a tanulmányait 2021 szeptemberében.
 
Támogatási lehetőség!

Amennyiben szeretne Ön is részese lenni – vagy a dána (az adakozás erényének gyakorlása) végett, vagy mert egyetért törekvéseinkkel – és szeretne hozzájárulni A Tan Kapuja új épületének elkészültéhez, ahol a főiskolai oktatás mellett A Tan Kapuja közösségeinek gyakorlása is zajlik majd a jövőben, örömmel fogadjuk felajánlását!
 
Az adományozóinknak köszönetünk és hálánk jeléül az új épületben egy külön falat készítünk, ahol minden adományozónk neve szerepel majd.
 
Az 500, 1.000 és 5.000 forintot felajánlók neve egy nagy közös táblán jelenik majd meg, míg a 10.000 forintot felajánlók neve egy-egy bronz, az 50.000 forintot adományozók egy-egy ezüst, míg a 100.000, vagy annál nagyobb összeget felajánlók neve egy-egy arany táblácskán kap majd helyet.
 
Adományát elküldheti A Tan Kapuja Buddhista Egyház adományszámlájára (kérjük, hogy a közleménybe a saját neve mellé írja oda, hogy „Téglajegy”):
 
K&H Bank 10403181-49555454-54551052
SWIFT, BIC: OKHB HUHB
IBAN: HU76 1040 3181 4955 5454 5455 1052
 
vagy
 
A Főiskola Börzsöny utca 11. szám alatti épületében elhelyezett adományládába is bedobhatja felajánlását. Kérjük, ha ezt választja, akkor a járványügyi előírások (maszkviselet, tünetmentesség, stb.) betartása mellett lépjen az épületbe. Az adományláda mellett talál majd papírt, tollat és borítékot, kérjük írja fel a nevét és az adománnyal együtt helyezze be a borítékba, majd úgy dobja be, vagy már eleve készítse el a borítékot előre és csak dobja be azt az adományládába.
 
Köszönjük, hogy Ön is támogatja törekvéseinket!
 
Mireisz László – TKBE ET elnök
Cser Zoltán – TKBE igazgató
Karsai Gábor – TKBF rektor


Kapcsolódó

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,

Egyházi hírek

Menedékvétel májusban A Tan Kapuján

2024. május 23-án 20 órától – az idei Vészák ünnepséget követően – Menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületében, a Vadzsrajána teremben (a Főiskola épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u.