Kezdőlap » Egyházi hírek » Partnerség a Pécsi Tudományegyetemmel

Partnerség a Pécsi Tudományegyetemmel

2018. október 26-án pályázatot nyújtott be a PTE Partnerintézménye cím elnyerésére A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium, azzal a szándékkal, hogy a PTE-n tanuló tanárképzős hallgatók szakmai képzésébe becsatlakozhassanak.

A PTE Tanárképző Központja és az Alsófokú Pedagógusképzési Alközpont 2018. évi pályázatán 34 köznevelési intézmény, oktató-nevelő munkát végző civil szervezet, alapítvány lett a PTE pedagógusképzés gyakorlóhelye, köztük A TKBG is.

A partneri együttműködés fő területe a pedagógusjelölt hallgatók szakmai gyakorlatában való együttműködés lesz, de bizonyára az oktató-nevelő munka számos területén tudják majd segíteni egymás munkáját.

A partneri együttműködés formáját, területeit, a fenntartó bevonásával keretmegállapodás formájában fogják rögzíteni.

A címátadó ünnepségre Pécsett került sor , ahol intézményünket Szalai Gyula, a TKBE Köznevelési Bizottsága elnöke, valamint Harmat Mária, a TKBG igazgatója képviselte.


A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium tantestülete. Fotó: Kis-Vörös Szabolcs

Kapcsolódó

Egyházi hírek

Nyári buddhista gyerektáborok

A Tejút buddhista gyerektábort idén nyáron is a Pilis lábánál, Esztergom szélén tartja meg a Tejút Buddhista Pedagógiai Központ. A táborban természetben zajló programokkal, meditációval, elmélyült nyugalommal és figyelemmel, játékkal,

Egyházi hírek

Menedékvétel májusban A Tan Kapuján

2024. május 23-án 20 órától – az idei Vészák ünnepséget követően – Menedékvételt tartunk A Tan Kapuja új épületében, a Vadzsrajána teremben (a Főiskola épülete mellett, a IX. ker Csengettyű u.