Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Buddhista filmek a budapesti dokumentumfilm-szemlén

2018. január 23. - 19:00 - 2018. január 28. - 23:45

A jegyárakról a mozi honlapján lehet tájékozódni

Egy buddhista témájú film, a Bhutánban játszódó A monostor gyermekei nyitja meg a kedden kezdődő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF).

The Next Guardian TRAILER (feature-length documentary, 74 min., Bhutan-Hungary) from Éclipse Film on Vimeo.

A versenyprogramban ezen kívül még egy buddhista film kapott helyet, a Fizetős szerzetes, mely egy thaiföldi fiatalról szól.

MONK OF THE SEA – feature documentary trailer from skalski on Vimeo.

A 2014-ben alapított Budapest International Documentary Festival (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) idén 4. alkalommal kerül megrendezésre.

A világ közel 30 országából 50 különleges, fesztiváldíjas, Magyarországon először vetített alkotást tekinthetnek meg az emberi sorsok, problémák és a társadalmi kérdések iránt nyitott nézők.
Többek között látható lesz az Európa Filmdíjat nyert Anna Zamecka „Communion / Az én vérem” című dokumentumfilmje; két Oscar-jelölt dokumentumfilm: az „I am not your negro / Nem vagyok a rabszolgád” és a „Watani, my Homeland / Hazám, Watani”; valamint 7 Európa Filmdíjra jelölt film is szerepel a programban.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat az alkotókkal, így a közönség közösséggé válik az élmények átélése és átbeszélése révén.

A kreatív dokumentumfilmek rólunk szólnak és közel vannak hozzánk: valódi történeteket mesélnek el valóságos hősökről, a sorsukat, személyiségüket és helyzetüket bemutatva sokfajta nézőpontból, ítélkezés nélkül. Szórakoztatnak, megérintenek és gondolkodóba ejtenek. A filmek a legszélesebb érdeklődésre tarthatnak számot, mivel sokrétű, akut, akár tabu témákat érintenek. A 2018-as fesztivál filmjeinek legfontosabb témái: oktatás – gyerekek – és család; generációs különbségek és változó világ; demokrácia – szabadság – és hatalom; másság.

A fesztivál díjkiosztó gálája február 28-án, vasárnap 18 órától lesz a Pesti Vigadóban.

Jegyvásárlás a mozi honlapján.

Részletek

Kezdés:
2018. január 23. - 19:00
Vége:
2018. január 28. - 23:45
Összeg:
A jegyárakról a mozi honlapján lehet tájékozódni
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.goo.gl/n2jXJr

Helyszín

Cinema City Aréna
Kerepesi út 9.
Budapest, 1087