Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyarság és buddhizmus – három buddhista tanító nyilvános beszélgetése a Buddha FM szervezésében

2017. október 6. - 18:30 - 21:00

Ft2,500

Különleges, ünnepi alkalom, ha három nagy múltra visszatekintő buddhista közösség karizmatikus tanítója egy közös beszélgetésre hívja a BuddhaFM hallgatóit.
A téma, ami mindhármukat régóta és nagyon mélyen foglalkoztatja, hogy hogyan találkozik a magyar hit- és gondolatvilág a buddhizmussal.

Az előadók

Lilávadzsra Pressing Lajos, a Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség tanítója, Az égig érő fa, és Az élet vize – szellemi tanítások a magyar népmesékben I-II. című könyv szerzője.

Mireisz László Agniszama, A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke, a Magyar vallás című könyv szerzője.

Csöpel láma, a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség vezetője, a Titkos tanítások a magyar népmesékben és a meséket, elmélkedéseket tartalmazó Igazmondó tükör című könyv szerzője.


A beszélgetést vezeti Cser Zoltán, A Tan Kapuja Buddhista Egyház igazgatója

Ajánljuk e programot azoknak, akiket érdekel a buddhizmus és a magyarság kapcsolata, a magyarság identitása, gondolatvilága, egykori vallása, a magyarság szelleme a népmesékben.

Ajánlott továbbá regisztrálni az esemény weboldalán. Itt e-mail címmel, egyszerre egy fő részére lehet helyet foglalni. Amennyiben a helyszín, vagy az időpont változik, az itt megadott e-mail címre küldenek erről értesítést.

Adomány a helyszínen

A buddhizmus az elmúlt 2500 évben az adomány – DÁNA – által tudott fennmaradni. Ezen az esten is adományt adunk a helyszínen. Az adomány összege a terembérlést, az előadók és a moderátor szerény tiszteletdíját tartalmazza, illetve a BuddhaFM rádió fennmaradására és további működésére fordítjuk.

Az adomány javasolt összege 2500 Ft.

Ha nem vagy olyan helyzetben, hogy ezt az összeget kifizethesd, akkor annyit adományozz, amennyit tudsz. Ha olyan helyzetben vagy, hogy ez 0 Ft, akkor is bejöhetsz. Ha tehetősebb vagy és többet adományozol, azt a költségekre fordítjuk, a rádió fejlesztésére és egy tervezett BuddhaFM fesztivál szervezésére.

Részletek

Dátum:
2017. október 6.
Időpont:
18:30 - 21:00
Összeg:
Ft2,500
Esemény címkék:
, , , , , ,
Honlap:
http://www.buddhafm.hu/esemeny

Helyszín

Aranytíz Kultúrház – Tolnai terem
V.ker. Arany János u. 10. III. em.
Budapest,