Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szoborbemutató: Baktay Ervin

2023. június 15. - 18:00 - 19:00

Ingyenes

A Tan Kapuja Buddhista Egyház tavaszi szoborbemutató-sorozatának záróeseményén a Baktay Ervinről készült műalkotás kerül bemutatásra.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház három – jelentős magyar buddhistáról – készült szobrának bemutatóját tartjuk 2023-ban, elsőként Kőrösi Csoma Sándor előtt, majd Hetényi Ernő tisztelegtünk, végül pedig Baktay Ervin portrészobrát mutatjuk be.

Június 15-én, Baktay Ervin életéről, munkásságáról, valamint róla készült mellszobor készítésének történetéről és mikéntjéről beszélget Gábor Emese (portrészobrász), Hegymegi Kiss Áron (Baktay Ervin rokona) és Szathmári Botond (A Tan Kapuja Buddhista Főiskola tanítója). A beszélgetést Karsai Gábor a Főiskola rektora vezeti.

Az eseményre A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartástermében kerül sor, melyre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Azok számára, akik nem tudnak személyesen részt venni az eseményen, jó hír, hogy az estet élőben online közvetítjük A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Gábor Emese
Gábor Emese portrészobrász. 25 éve készít emberekről portrészobrokat. Számos (kb.30) köztéri szobra mellett, közel 100 beltéri portréja készült el az évek során. Koponyára felépített arcrekonstrukciókkal is foglalkozik a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársaként.12 éve alkotta meg a lélekszobor fogalmát, amelynek lényege az ember formai megjelenítése mögötti lényeg, a tartalom átadása, amely minden esetben fontosabb jelentéstartalommal bír, mint a forma. Ebben a szellemiségben alkot.

Szathmári Botondról bővebben szintén A Tan Kapuja Buddhista Főiskola honlapján olvashatnak: https://www.tkbf.hu/oktato/szathmari-botond/.

A sorozat első beszélgetését, Kőrösi Csoma Sándor szobrának bemutatóját erre a linkre kattintva lehet megtekinteni, a sorozat második eseményén, a Hetényi Ernő szobrának bemutatóján készült felvételt ide kattintva lehet megnézni A Tan Kapuja YouTube csatornáján.

Részletek

Dátum:
2023. június 15.
Időpont:
18:00 - 19:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
Honlap:
http://www.tkbe.hu

Helyszín

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Börzsöny utca 11.
Budapest, 1098

Szervező

info@tkbe.hu
Phone
06 1 783 7491
Email
info@tkbe.hu