Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tejút gyerekfoglalkozások A Tan Kapuján

2017. október 21. - 09:00 - 12:00

Ingyenes

A Tejút Pedagógiai Központ havi rendszerességgel tart az iskolai erkölcstan órákhoz tematikájában és célkitűzéseiben hasonló gyerekfoglalkozásokat a Tan Kapuja Buddhista Egyház IX. kerületi, Csengettyű utcai épületében.

Amiben más lesz:

  • 45 perces helyett 3 órás fogalkozások
  • A szülők is részt vehetnek, akiknek igény szerint külön meditáció gyakorlatot, beszélgetést szerveznek
  • A szülők óvodáskorú gyerekeket is hozhatnak
  • Időnként kirándulás vagy múzeumlátogatás is bekerül a programba

A programok lebonyolításában közreműködő foglalkozásvezetők színes, élménydús és nagyon alapos körültekintéssel megszervezett, pontos időrend szerint zajló tevékenységeket vezetnek, melyek során igyekeznek felismertetni, felidézni, megerősíteni az alkotás örömét a tudatosság és az önkifejezés fejlesztése érdekében.
A gyermekek részt vehetnek játékokban, kézműves és más művészeti tevékenységekben, s leginkább közvetett módon –például meséken, tantörténeteken keresztül– ismerkedhetnek meg a buddhista szemlélettel, szimbólumokkal, figyelemfejlesztő, testtudatosság-növelő gyakorlatokkal.
A gyerekek a foglalkozások során megtanulják az egymásra figyelés fontosságát; kialakítanak, megerősítenek magukban egy magasabb szintű tudatosságot önmagukkal, társaikkal és környezetükkel szemben.

Előzetes jelentkezés nélkül várják a szülőket és gyermekeket az ingyenes alkalmakra, melyek így egyszerre jelenthetnek családi és tágabb közösségi élményt.

Részletek

Dátum:
2017. október 21.
Időpont:
09:00 - 12:00
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
,
Honlap:
http://www.tkbe.hu/tejut

Helyszín

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és Főiskola
Börzsöny utca 11
Budapest, 1098

Szervező

Csörgő Zoltán
Phone
06 30 991 2766
Email
csorgo.zoltan@tkbf.hu