Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tibeti jóga az egészségért és a spirituális kibontakozásért – MINDEN HELY BETELT!

2019. január 4. - 18:00 - 2019. január 6. - 16:00

Ingyenes - Ft18

Tagközösségünk, a Ligmincha Magyarország meghívására ismét hazánkba látogat Geshe Choekhortsang Rinpocse, bön buddhista láma, és elkezdi az A-tri dzogcsen ciklushoz tartozó tibeti jóga gyakorlatok átadását.

Ez egy nagyszerű lehetőség mindazok számára, akik az elmúlt években már részt vettek Rinpocse tummo tanításain, és gyakorlataikat szeretnék még intenzívebbé tenni, de azoknak is, akik az idén nyáron kezdték el az ehhez a ciklushoz tartozó előkészítő gyakorlatokat végezni, és természetesen azoknak is, akik egészségük megőrzése vagy más célból szeretnének megismerkedni egy nagyon sokáig titokban őrzött, de napjainkban a nyugati gyakorlók számára is hozzáférhető ősi tibeti jógarendszerrel.

A részvétel feltétele, hogy aki nem kapta meg a Tummo I. és Tummo II. tanításokat, az felajánlás ellenében beszerezze azok hangfelvételét (ezt a jelentkezési lapon kell bejelölni), illetve megkapja Rinpocsétől az átadást (lung), amire a szombati tanítás (5-e) után lesz alkalom. Minderre azért van szükség, mert az A-tri trulkhor gyakorlatokat hagyományosan a tummo elvonulásnak abban a fázisában kezdik el gyakorolni, amikor a gyakorló már alap szinten megbarátkozott a tummo gyakorlattal, és képes lélegzetét erőltetés nélkül visszatartani viszonylag hosszú ideig. ( A Ligmincha Magyarország Közösség igyekszik minden segítséget megadni azoknak, akik a gyakorlatokat végezni szeretnék mindennapi életükben, ezért havi rendszerességgel tartanak egész napos gyakorlást olyan tapasztaltabb gyakorlók vezetésével, akik hosszabb elvonulások keretében ismerkedtek meg ezekkel az ősi gyakorlatokkal.)

Tenzin Wangyal Rinpocse a trulkhor gyakorlatokról:
„A testi gyakorlatok jót tehetnek a testnek, jót az energiának, jót a tudatnak és jót a lélekerőnek. Idézzük fel, hogyan érezzük magunkat, amikor hosszú ideig inaktívak vagyunk, majd elkezdünk kocogni vagy gyors tempóban sétálni. Addig talán kedvetlenek voltunk, kimerültek és ködös volt a tudatunk, de a mozgást követően jobban érezzük magunkat fizikailag, szabadabban áramló energiával, tisztább tudattal és emelkedettebb szellemmel.

A trulkhor (tibeti jóga) erőteljes „mágikus mozdulatai” megdolgoztatják a testet és hasonló eredményeket hoznak, azonban ez a gyakorlatrendszer kifejezetten az energiára és a tudatra gyakorolt finom hatásokra célzottan lett kialakítva. A trulkhor gyakorlatok különösen támogatják a meditációs gyakorlatokat, és kapuként szolgálnak a tudat természetében való időzés nyitottabb, tisztább és stabilabb tapasztalatához. Az erőteljes testi mozgás, az elme koncentrációja és a légzés tudatosságának egyesítése által felszabadítjuk és megnyitjuk a prána áramlását a test bizonyos területein.” (Tenzin Wangyal Rinpoche: Tibetan Yogas of Body, Speech and Mind, Snow Lion, Boston & London, 2011. 60. ford.: Váradi-Szitha Ábel)

A tervezett program:

2019.01.04. Péntek
18.00 – 20.00: Bevezető előadás
2019.01.05. Szombat
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 17.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
17.30 – 18.00: kérdések-válaszok
2019.01.06. Vasárnap
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 15.30: Tanítás, meghatalmazás (lung)
15.30 – 16.00: áldás

Felajánlás a tanításra:

Az egész programra előzetes regisztrációval: 15 000 forint (regisztráció nélkül a helyszínen 18 000 Ft)
A regisztráció 5 000 forint felajánlás előzetes elutalásával válik érvényessé (az utalás részleteit az automatikus válasz e-mailben küldjük el).
Tummo I és Tummo II tanítás hanganyagok felajánlás: 15 000 forint
Tummo I vagy II hanganyag külön: 10 000 Ft
(helyszínen regisztrációkor fizetendő, a hanganyagot a tanítás hétvégéjén emailen osztják meg a szervezők)
Regisztráció: https://goo.gl/forms/5EUdvSAnnhSCfbJn1
A regisztráció 5000 forint felajánlás előleg elutalásával válik érvényessé (az utalás részleteit válasz e-mailben küldik el a szervezők).

Mindezek mellett a szervezők kérik az alábbiak figyelembevételét:
– a tanítás pontos tematikáját és ütemét minden esetben Rinpocse határozza meg
– a tanításon hang és videófelvétel nem készíthető, tagközösségünk hangfelvételt készít, amelyet aztán elérhetővé tesz a résztvevők számára
– tanításon való részvétel csak a gyakorlatok egyéni végzésére jogosít fel, azok bármilyen formában történő átadására nem
– a felajánlás összegét, ami adományként előlegként lett átutalva a Ligmincha Magyarország számlájára nem tudják visszafizetni a szervezők, a regisztrációt azonban kérésre más nevére átvezetik
– a tanításon mindenki a saját felelősségére vesz részt, a közösség a gyakorlatok végzéséből eredő esetleges sérülésekért felelősséget nem vállal

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Ligmincha Magyarország Közösség!
Váljon minden lény javára!

A szervezők a helyszínváltozás jogát fenntartják!

Részletek

Kezdés:
2019. január 4. - 18:00
Vége:
2019. január 6. - 16:00
Összeg:
Ingyenes - Ft18
Esemény címkék:
, , ,
Honlap:
http://www.ligmincha.hu/hu/

Helyszín

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola Szertartásterme
Börzsöny utca 11.
Budapest, 1098

Szervező

ligmincha.mo@gmail.com
Email
ligmincha.mo@gmail.com