Kezdőlap » Pályázatok » KMOP – 3.3.3-13-2 „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése”

KMOP - 3.3.3-13-2 „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése”

A Tan Kapuja Buddhista Egyház 2014. február 27-én kapott támogató levelet arról, hogy sikeres pályázatot nyújtottunk be a KMOP-3.3.3-13-2 „Megújuló energiahordozó-felhasználás növelése” tárgyú pályázati konstrukcióban. Egyházunk történetében egyébiránt is kiemelt szerepet játszanak az alternatív megoldások az élet számtalan területén, így különösen örültünk annak, hogy a konzervatív és drága villamosenergia felhasználás helyett, az alternatív energia felhasználás felé tudtunk fordulni a napkollektorok beszerzésével. A projekt során a támogatásból új napelemek vásárlására, a rendszer kialakítására, valamint a napelemek megfelelő működéséhez, működtetéséhez szükséges körülmények kialakítására került sor a Tan Kapuja Buddhista Egyház által fenntartott Tan Kapuja Buddhista Főiskola két épületében Budapesten, a Börzsöny utca 11. és a Csengettyű utca 3. szám alatt.

A projektünk alapvető célja az volt, hogy a villamosenergia számláinkat minimálisra csökkentsük egy hálózatba visszatápláló rendszerrel, adott esetben teljesen megszüntessük, amely jelentős költségmegtakarítást jelent a fenntartó számára, és amely költségmegtakarítást közvetlenül a hitéletre vagy egyéb más fejlesztésre tudjunk fordítani a jövőben.

A projekt megvalósításához kapcsolódóan vállaltuk, hogy a környezetvédelemmel, megújuló energiafelhasználásunkkal, napelemekkel, fenntarthatósággal kapcsolatos intézkedéseket erre kijelölt munkavállaló fogja ellátni. A feladatokat a munkaszerződésben, munkaköri leírásban határozzuk meg, rögzítjük.

Az épületben hagyományos a villamosenergia-fogyasztás magas, így a beruházás várhatóan 6 éven belül megtérül.

 

Projekt azonosítószáma:KMOP-3.3.3-13-2-2013-0035
Kedvezményezett neve:Tan Kapuja Buddhista Egyház
Projekt címe:Napelemes rendszer telepítése a Tan Kapuja Buddhista Egyház Csengettyű és Börzsöny utcai épületére
Szerződött támogatás összege:25.741.874 Ft
Támogatás mértéke85%
Projekt befejezési dátuma:2015. február 28.