Az érdeklődők megismerkedhetnek a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tiszta növényi eredetű alapanyagokból készült ételeivel, melyek nem csak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.
A vietnámi konyha általánosságban sokkal gazdagabb zöldségekben, és az európai konyhához képest kevesebb húst, illetve másféle fűszerezést használ.
Európában a köretnek számító ételek alapja a lisztből készült tészták vagy a burgonya, Ázsiában a rizs illetve a rizslisztből készült tésztaféleségek töltik be ezt a szerepet.
A buddhista ételek elkészítésénél az egészséges táplálkozáshoz az állati eredetű fehérjéket gombafélékkel, szójával és magvakkal pótolják, amit olyan ízletesen fűszereznek, hogy még a nagy “húsevők” sem érzik meg a hiányát.
A bemutató során igazi ételkülönlegességek kerülnek terítékre, közülük néhánynak még a pontos elkészítési módját is megtudhatják az előkészítéstől a tálalásig.
Arra is fény derül, hogyan kell nem csak tápláló, de szemet gyönyörködtető ételkompozíciót készíteni.
További programok: